OM OSS

Om oss i Sjarmtrollan IL

Hvem er vi?
Sjarmtrollan IL er en grasrotklubb som drives på dugnadsinnsats. Ingen i klubben mottar lønn eller honorar for innsatsen som legges inn, dette gjelder alle nivåer eller roller i idrettslaget. I så måte kan en si at all verdiskapning som skjer går direkte tilbake til idrettsaktivitet i regi av klubben. Kort fortalt kan Sjarmtrollan IL beskrives som en en klubb som ønsker å bevise at det går an å bli ordentlig god fra Nord-Norge. Formålet til idrettslaget er å bedrive idretten futsal. Klubben har siden oppstarten hatt et mål om å være bærekraftig, og er bygd opp på noen veldig enkle fokusområder i rangert rekkefølge:

1. Sunn økonomisk drift
2. Trivsel og samarbeid
3. Aktivitet
4. UtviklingStatus pr 2019
Pr 2019 har vi 1 aldersbestemt jentelag (j14), 1 senior damelag og 2 senior herrelag. A-laget på herresiden vant eliteserien for andre gang sesongen 2018-19, den øverst rangerte nasjonale futsalturneringen i Norges Fotballforbund. Dette medførte at vi kvalifiserte oss til spill på det europeiske kontinentet blant andre europeiske seriemestre. Hvordan fikk Tromsø UEFA Futsal Champions League?
Eliteserien avsluttes tradisjonelt sett hvert år i mars måned. Etter dette må vinnerklubben av eliteserien ta stilling til om de ønsker å arrangere et gruppespill i UEFA Futsal Champions League eller om en ønsker å delta i et gruppespill arrangert av andre deltakende klubber. I 2017 arrangerte vi for første gang en UEFA-turnering i futsal på norsk jord. Et arrangement klubben er svært stolt av, og vi bidro til å øke arrangementkompetanse i Tromsø og Nord-Norge. Flere av de som jobbet med prosjektet den gang er blitt med oss på reisen videre og bidratt til at det har blitt mer idrettsaktivitet i vårt lokalmiljø, samt at vi har vist for andre gang at vi fra Tromsø har blant nasjonens beste futsalklubb.

I april 2019 vedtar klubbstyret for andre gang  at vi ønsker å arrangere dette om vi får tilliten fra UEFA. Vedtaket betyr i praksis at vi vil søke om å få gjennomføre første gruppespillsrunde i Tromsø for andre gang. I slutten av juni måned kom beskjeden at Sjarmtrollan IL er blant de 9 valgte arrangørklubbene til første gruppespillsrunde i Europas jeveste klubbturnering, UEFA Futsal Champions League! 


Vår historie!
Sjarmtrollan deler svært sjelden nyhetssaker for andre kommersielle aktører, men gjør et unntak da Nordlys har publisert en artikkel som beskriver noe av vår historie siden oppstarten i 2009.  Bli kjent med idrettslagets historikk gjennom å lese artikkelen ved å trykke HER (krever innlogging på Nordlys +).


  

2019 © Sjarmtrollan IL